7 kitesurfing nybörjartrick du kan lära dig snabbt

Tyckte du att det här blogginlägget var användbart? Gilla och dela den med dina vänner.

En kitesurfare som utför en carvingsväng

Som en blivande kitesurfare har jag undrat vilka kitesurf-nybörjartrick jag kan lära mig så fort jag kan kitesurfa självständigt. Låt oss vara ärliga, som nybörjare vill vi kunna utföra åtminstone några coola trick som är lätta att lära sig så att vi kan visa dem för våra vänner. Jag sökte på nätet och pratade med Tobias Mårtensson, som är godkänd kitesurfinstruktör på Frozen Palm Tree, en kitesurfskola i Danmark, för att höra vilka knep vi nybörjare kan lära oss enkelt och snabbt. Låt oss titta på det, ska vi?

Kunde segla motvind

Innan vi ens tänker på trick eller freestyle måste vi kunna segla i motvind utan problem, det betyder att du kitesurfar i motvind istället för med vinden. Naturligtvis seglar du inte bokstavligt talat mot vinden, eftersom det skulle vara omöjligt, men du går uppåt i en vinkel på 10 – 15 grader i ett sicksackmönster.

När du kan segla i motvind (vilket på danska kallas holding height) behöver du inte gå tillbaka dit du började surfa ifrån. Vissa kallar detta för "walk of shame" (men det är inte fy skam alls, vi måste alla börja någonstans) när du kan surfa i motvind kan du segla samma linje på vattnet utan att behöva gå tillbaka varje gång, vilket sparar dig mycket tid och ger dig mer tid att prova fler (nybörjar)trick – coolt!

Om du fortfarande har problem med att segla motvind. I videon nedan kan du få några tips från Blake om hur man seglar motvind:

Svängar uppåt

Nu när du kan segla tryggt i motvind är svängar uppåt ett måste. Detta gör att du kan vända dig snabbt utan att göra stora svängar, vilket kan ta lång tid.

Den här videon lär dig hur du gör svängar uppåt:

Byt från hälsida till tåsidesegling

Att snabbt kunna växla från hälsida till tåsida är ett annat knep du bör lära dig och det är inte svårt att lära sig. Faktum är att du måste lära dig att byta från hälsida till tåsida eftersom du kommer att behöva byta position i många situationer. När du har lärt dig det här skiftet är du redo att utföra svårare trick!

Men vad innebär det att segla häl- och tåsida? Du seglar på hälen när hälarna pekar mot vinden och du seglar på sidan när tårna pekar mot vinden. Kort sagt, du vrider din underkropp 180 grader utan att flytta överkroppen.

Här ser du Jeff and The Hulk (inte ett skämt) som visar hur man seglar vid sidan av.

Smörslitage

Vissa säger att smörrutschbana är det enklaste tricket inom kiteboarding. Jag kan inte säga om det är det, men det ser bra ut på bilder. Nyckeln till detta trick är att komma in med mycket fart och göra resten precis som du själv.

Blake ger dig en guide om hur du lär dig tricket i den här videon:

Lär dig att göra grepp

Att hålla i kiteboarden (griper) medan du hoppar ser imponerande ut, speciellt för de som inte vet hur man kitesurfar. Som tur är är det inte svårt att lära sig. (du kan säkert lära dig en redan idag). Det finns olika "grab"-varianter, någon har gjort en lista över de vanligaste. Du kanske uppfinner din egen grab i framtiden, om du gör det, se till att höra av dig.

Istället för att ge dig instruktioner om hur du gör de olika greppen, föreslår jag att du tittar på den här videon med Jake Kelsick som visar dig hur du gör några av dem:

Carving gunga

Att lära sig att snickra svängar ger dig fler alternativ när du svänger. De är inte bara lätta att lära sig, de ser bra ut också. Med lite balans, bra timing och nödvändig kunskap om hur du använder din drake kan du lära dig carvingsvängar nästa gång du är ute på ett pass.

Den här videon går på djupet med de tidigare nämnda faktorerna och visar hur du utvecklar din carvingsving.

Små och medelstora hopp och övergångar (vänder i luften)

Vill du kunna hoppa 20 meter upp i luften så vill jag också, men vi bör börja mindre och lära oss grunderna bakom de olika knepen. Som tur är finns det många nybörjarhopp och övergångar. Även om det är roligt att hoppa, är det ännu coolare att kunna göra vändningar i luften.

Låt oss börja med små och medelstora hopp först. Den här videon går över hur man hoppar och de vanligaste misstagen:

När du har kontroll på dina hopp är du redo att göra svängar i luften, även kallade övergångar. Jake Kelsick visar dig hur i den här videon:

Slutsats

Som vi kan se finns det många knep som är lätta för oss nybörjare att lära oss så fort vi kan segla självständigt. Många av tricken är inte bara lätta att lära sig, som att segla i motvind, segla på hälen och på tå, de ser också bra ut. Speciellt carvingsvängar, små hopp, mellan hopp och grepp.

Vilket av de nämnda knepen vill du lära dig? Eller har du andra knep som bör listas? Skriv det i kommentarsfältet nedan.

Vi ses!

/Ernest

Recensioner (1 kommentar)

  • Freddy På

    Fed blogpost! Jeg vil tilføje Backroll.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras